Internet bellen

VoIP betekent Voice Over IP, dus spraak over het internet. VoIP kan ook over intranet (dus over een intern IP netwerk, uw eigen bedrijfsnetwerk), wanneer u beschikt over een telefooncentrale (PBX) thuis of in het bedrijf die geschikt is voor VoIP. Staat de centrale in een datacenter dan heet het Hosted VoIP of Hosted PBX. Wij transformeren de gesproken woorden (analoog) naar een digitaal signaal. De digitale signalen worden bij de persoon aan de andere kant van de lijn afgeleverd in passende vorm (vaak weer terug naar analoog) zodat hij of zij uw woorden kan horen.

Om VoIP te kunnen gebruiken dienen een aantal zaken geregeld te worden wat Xafax ICT voor u uit handen kan nemen.

Uw bedrijfsnetwerk

Om van VoIP gebruik te kunnen maken heeft u een aantal netwerk componenten nodig. Waarschijnlijk heeft u een computernetwerk in uw bedrijf. Dit netwerk dient in goede staat te zijn zodat er geen conflicten optreden tijdens het gebruik van VoIP. Uw Internetlijn dient over voldoende bandbreedte te beschikken.

Wij kunnen dit voor u regelen zodat u beschikt over een kwalitatief goed Internet connectie met een gereserveerd telefoonpad. Een vaste telefoonlijn heeft u niet meer nodig. Dus dat is al een besparing die u te pakken heeft.

Telefoon abonnement

Voor VoIP heeft u per toestel een abonnement met een telefoonnummer. Dit kan al vanaf een euro of zeven per maand. En per maand kunt u toestel abonnementen uitbreiden of inkrimpen.

Per toestelabonnement kunt u allerlei faciliteiten inschakelen, zoals doorschakelen naar mobiel, een voicemail, wachtrij, gesprekken opnemen of keuze menu. VoIP telefonie geeft u de ultieme vrijheid om te ondernemen zoals u dat wilt. En wist u dat u met VoIP goedkoper kan bellen dan via het traditionele ISDN? Daarnaast heeft u nagenoeg onbeperkte lijnen dus een ingesprektoon hoeft u uw klanten niet meer te laten horen!

In één keer installeren

We hebben al heel wat partijen begeleid in de aanschaf en installatie van VoIP op de werkvloer. Daarom weten we ook wat we tijdens een installatie tegen kunnen komen. Om verrassingen te voorkomen doen wij altijd een inventarisatie van uw huidige omgeving. Tijdens deze inventarisatie bekijken we uw netwerk, uw werkproces en apparatuur.

Tevens brengen we u eisen en wensen inkaart en informeren wij u wat u extra kunt met VoIP of hoe u uw proces beter en efficiënter kunt inrichten om uw klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. De techniek moet namelijk wel iets toevoegen vinden wij.

VoIP Toestellen

Als u met VoIP gaat bellen heeft u de mogelijkheid om dit via de computer te doen, middels een headset met microfoon of middels de wel bekende telefoontoestellen. Niet alle telefoontoestellen zijn geschikt voor VoIP. Het kan dus zijn dat de toestellen die u nu in gebruik heeft niet geschikt zijn. Dit hoef geen probleem te zijn omdat u uw abonnement inclusief toestellen kunt huren. Dit scheelt een investering.

Schaft u liever VoIP toestellen aan, dan kunnen wij u de toestellen van Yealink aanbieden.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw accountmanager van Xafax ICT of bel 072-7501800.

© 2019 Xafax ICT B.V. All rights reserved.

back to top