Service op maat

Eerste Hulp bij computerproblemen. De INFRA24 helpdesk is voorzien van geavanceerde tools om u, eventueel op afstand te ondersteunen. We bieden verschillende mogelijkheden om uw bedrijf te ondersteunen bij computerproblemen. Standaard leveren wij onze ondersteuning tijdens kantooruren, maar ook daarbuiten bieden wij mogelijkheden voor technische hulp. Stand-by diensten behoren uiteraard ook tot die mogelijkheden.Om VoIP te kunnen gebruiken dienen een aantal zaken geregeld te worden welke INFRA24 voor u uit handen kan nemen.

Support op afroep

U koopt een aantal uren ondersteuning in die u in een bepaalde periode kunt verbruiken. Hierbij wordt ieder support gesprek voor ondersteuning vastgelegd en in mindering gebracht op uw tegoed. U krijgt telefonische en remote ondersteuning tussen 09.00 uur in de ochtend tot 17:00 uur ’s middags. Mocht uw probleem telefonisch niet kunnen worden verholpen dan komen wij op afspraak bij u langs. Hiervoor worden door ons wel voorrijkosten berekend.

Heeft u meer ondersteuning nodig dan het tegoed wat u vooraf heeft ingekocht dan krijgt u een factuur voor de extra uren op basis van het standaard INFRA4 uurtarief exclusief btw. U betaalt alleen voor de uren waarin uw problemen ook echt worden aangepakt!

Support op contract

U wilt altijd kunnen terugvallen op een professionele partij die weet wat er in uw bedrijf speelt. Die u kunt bellen als u of uw medewerkers vragen hebben bij het gebruik van uw IT omgeving. U wilt precies weten wat u daar aan uitgeeft en verder geen gezeur. In dat geval koopt u een INFRA24 Support Contract. Hierbij krijgt u ondersteuning waarbij wij telefonisch, op afstand, of bij u op lokatie u volledig ontzorgen.

U krijgt altijd ondersteuning tussen 08.30 uur in de ochtend tot 17:30 uur ’s middags op werkdagen. Mocht uw probleem telefonisch of remote niet kunnen worden verholpen dan komen wij gegarandeerd bij u langs. Hiervoor krijgt u geen voorrijkosten berekend.

Heeft u meer uren ondersteuning nodig dan is vast gelegd in de support overeenkomst dan krijgt u een factuur op basis van het gereduceerde INFRA24 uurtarief exclusief btw. U betaalt per maand uw support abonnement en krijgt bij aanvang ook nog een intake met inventarisatie te waarde van € 375,- helemaal gratis.

Helpdesk

  • altijd hulp achter de hand
  • geen personeelskosten
  • op maat voor uw situatie
  • gratis intake en inventarisatie
  • de beste IT professionals
  • aantrekkelijke prijzen

Rapportage

Naast uw ICT Beheer op afstand en bij u op de zaak houden wij als INFRA24 ook een duidelijke rapportage bij van alle werkzaamheden die we voor u uitvoeren. Dit geeft u een duidelijk overzicht van de INFRA24 bijdrage aan de continuïteit van uw onderneming. Het geeft u daarnaast ook inzicht in de status van uw netwerk en ICT. En het zorgt ervoor dat u altijd grip houdt op uw ICT. Mocht u ooit besluiten een andere partij aan uw IT omgeving te laten werken is alles volledig gedocumenteerd.

Controle

Door toepassing van moderne bewakingstechnieken voor de analyse van uw omgeving is het Network Operation Center van INFRA24 in staat om (mogelijke) storingen snel te ontdekken. Dit kunnen we in veel gevallen zelfs vóórdat de storing daadwerkelijk optreed. Ook zijn we in staat om vast te stellen of de belasting van uw IT-omgeving niet te groot wordt. Als dit buiten de normen dreigt te vallen dan kunnen wij u vooraf adviseren over het gebruik en de te verwachte levensduur van uw IT-omgeving.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw accountmanager van INFRA24 of bel 072-7501800.

© 2019 Xafax ICT B.V. All rights reserved.

back to top